A4 Grafiek2022

GRAFIEK2022 – Ontmoeten – 1 september tot en met 30 november 2022

When two people meet, each one is changed by the other so you’ve got two new people” John Steinbeck, The Winter of Our Discontent, 1961

In het najaar van 2022 vindt de landelijke manifestatie Grafiek2022 plaats. Er zal aandacht zijn voor grafiek in musea, galeries en werkplaatsen, bij kunstenaars en kunstcentra. Er worden tentoonstellingen, lezingen, demonstraties en workshops georganiseerd. Grafiek heeft als kunstvorm een grote reikwijdte in uitingen: van ambachtelijke technieken tot hedendaagse cross overs, combinaties met andere technieken, uitvindingen van nieuwe drukmethodes, de variatie is enorm.

Thema

Het thema voor Grafiek2022 dient ter inspiratie en mag breed worden geïnterpreteerd. ‘Ontmoeten’ roept associaties op met samenkomen, samenzijn, samenwerken, verbinden, treffen, begroeten, naar elkaar toe bewegen, of betrokkenheid. Het kan uitdrukking geven aan de relatie tot de natuur, andere culturen, andere kunstvormen – of het hele schouwtoneel. Van een-op-een ontmoetingen tussen kunstenaars tot ontmoetingen en relaties door tijd en ruimte heen. Een ontmoeting brengt ook plezier, nieuwsgierigheid en verrijking, zeker na een periode met lock-downs.

Deelnemers en betrokkenen

Stichting Grafein is initiatiefnemer en facilitator, deelnemers verzorgen hun eigen evenement en zoeken zelf een locatie.
Grafein biedt een gezamenlijk podium en heeft een ondersteunende functie. De stichting zorgt voor een agenda/brochure waarin alle evenementen worden genoemd en coördineert de landelijke pr-campagne.

Grafiek2022 is de vierde van een reeks grafiektriënnales. De vorige was Grafiek2019, die met het thema Panta Rhei/Verandering en meer dan honderd exposities en activiteiten veel belangstelling heeft getrokken. 

Grafiek2022 belooft een scala aan inspirerende ontmoetingen te bieden tussen mensen, culturen en technieken, met grafiek als rode draad.

Je kunt je tot 1 juni 2022 aanmelden via het aanmeldformulier.

Contactpersonen:

Maria Kapteijns, Cisca Poldervaart, Maja Anna Chris, Hans Laban, Joyce Gabeler     

Email:  grafiek2022@grafein.nl