Ad Dekkers en het proces van het maken

afb. Jadranka Njegovan Fuga Var. 1
afb. Jadranka Njegovan Fuga Var. 1

7 november t/m 1 december 2019
Albert van Abbehuis
Bilderdijklaan 19, Eindhoven
Open: donderdag t/m zondag 13-17 uur

Op zondag 24 november 2019 om 14.30 uur geeft Katja Rodenburg een lezing in het Albert van Abbenhuis met het proces van het maken als thema.

Over de tentoonstelling

In de project-tentoonstelling Ad Dekkers en het proces van het maken staat het scheppingsproces van kunst maken centraal.

Kunstfilosoof en curator Katja Rodenburg doet op dit moment onderzoek naar het scheppingsproces van Ad Dekkers (1938-1974) en schrijft een boek over dit onderwerp. Voor deze project-tentoonstelling heeft ze de tekst Over de lijn van Ad Dekkers gekozen als het centrale thema, waaruit in het bijzonder vier citaten uit deze tekst als uitgangspunt zijn genomen. In deze tekst bespreekt de kunstenaar zelf hoe zijn denken over de lijn zich heeft ontwikkeld en tot welke keuzes en kunstwerken dit heeft geleid.
Kunstenaars van nu volgden een week lang een Masterclass in samenwerking met de grafiekwerkplaats Beeldenstorm/Daglicht Eindhoven.

Zij laten zich op hun beurt inspireren door het werk van Ad Dekkers. Zo bezochten zij onder andere de werken in de openbare ruimte rond de Technische Universiteit Eindhoven en in het bijzonder de reconstructie van het grote tegelreliëf bij Rijksmonument De Ploeg in Bergeijk, dit voorjaar geopend door prinses Beatrix.

In het Albert van Abbehuis is werk te zien van: Rogier Arents, Leonie van Santvoort, Monique Kwist, Veronique Driedonks, Jadranka Njegovan en Marco Arwert.