Finissage Graphic Dimensions 30/10

Zaterdag 30 oktober is de laatste dag van de tentoonstelling Graphic Dimensions.

We hebben een speciaal programma samengesteld, waarbij zowel het bestuur van Grafein als de beide kunstenaars aanwezig zijn.

12-13 uur Visual Thinking Strategies (VTS)

Er wordt gedurende een uur een Visual Thinking Strategies (VTS-)sessie via zoom gehouden.

Wat is VTS?

Visual Training Strategies is geen kunstbeschouwing, wel het delen van wat jij als kijker ziet in het werk. Iedereen kan iets zeggen, iedereen kan iets leren van wat de ander zegt. Zonder oordeel je mening mogen geven, aansluitend of verschillend van elkaar.

Een filmpje over VTS gemaakt door Tilburg University (2017) waarin wordt uitgelegd wat VTS is (duur 2:02) zie je hieronder aan de linkerkant. Een uitgebreidere demonstratie van VTS (duur: 5:15) van Thomas Roebers uit 2016, gemaakt tijdens de Noord-Holland Biënnale zie je hieronder aan de rechterkant.

In het eerste deel van de sessie worden een of twee werken van Monique en Rogier bekeken en besproken, onder leiding van Edith de Jager.
Daarna vragen we ook aan de kunstenaars hun reactie op wat gezegd is en kunnen de deelnemers alle vragen die ze hebben aan hen stellen.

Wil jij ervaren hoe inspirerend het is om eens écht de tijd te nemen om te kijken naar een kunstwerk en wil je kennismaken met deze bijzondere manier van kijken? Reserveer dan een plekje voor de KIJKzaterdag op 30 oktober via ml.boel@planet.nl. Er is plaats voor 8 deelnemers en kost €3 per persoon (als bijdrage in de organisatiekosten).

Play Video
Play Video
15-17 uur Finissage
Het bestuur van Grafein en de kunstenaars nodigen u uit voor de finissage van de tentoonstelling met een hapje en een drankje. Voor de finissage is een maximum aantal bezoekers toegestaan (met Coronacheck). Het reserveren van een tijdslot wordt aangeraden.

17-18 uur
Het laatste uur om het werk van Monique Kwist en Rogier Arents te bekijken en gelegenheid om gekochte werken op te halen. De galerie sluit om 18.00 uur