Grafiek2019

1 sept – 30 nov 2019

Grafiek2019 vond plaats van 1 september tot en met 30 november 2019 op verschillende locaties in het land. Met een aantal partners organiseerde en faciliteerde Stichting Grafein in deze periode evenementen rond grafiek in de breedste zin van het woord rondom het thema Panta Rhei: Verandering/Alles stroomt.  

Ruim 100 initiatieven van individuele kunstenaars, kunstenaarsgroepen, galeries, werkplaatsen en musea waren zichtbaar tijdens deze manifestatie.

Deelnemers, grafiek en inspiratiebronnen uit Grafiek2019 zijn terug te zien via de online publicatie en op de pagina met een keuze uit Grafiek2019.

Grafein organiseerde een vijftal speerpuntprojecten:
Print the City / Rub the Streets – een publieks/educatieproject op diverse plaatsen in het land, met de kick-off en een tentoonstelling in Utrecht.
Change – Form & Nature – Internationale uitwisseling met Bulgaarse grafische kunstenaars en de masterclass Siligrafie.
Mastering Rembrandt – etching in process. Masterclass en tentoonstelling.
Ad Dekkers en het proces van het maken – masterclass en tentoonstelling met werk van hedendaagse grafische kunstenaars.
• Een afsluitend symposium in 2020.

Grafiek 2019 is mogelijk gemaakt dankzij de samenwerking met en de ondersteuning door Katja Rodenburg, de Vriendenkringen van Grafein, Grafiekplatform, K.F.Heinfonds, Constant van Renessefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant, het Boellaard Fonds, Centraal Museum Utrecht, ROWAT inkt, Yola de Lusenet, Willem Haitsma en anderen.