Graphic Dimensions
15-30 oktober 2021

Rogier Arents (Rotterdam) en Monique Kwist (Zutphen) maken de duo-expositie Graphic Dimensions op uitnodiging van stichting Grafein in de MLB galerie in Amsterdam.

Rogier en Monique hebben op het eerste gezicht een heel contrasterende vormentaal, het lijken formele en informele of digitale en handmatige uitersten. De verbindende factor ligt in een georganiseerd concept en grensverkennende werkwijze. Zij volgen heel eigen heldere en poëtische spelregels. Je proeft een zekere drang om te ontsnappen aan verwachtingen in een traditie. Grafische werkvormen worden gecombineerd met een a-typisch materiaalgebruik of concept.

Beiden komen vanuit een ander vakgebied in de kunst, Rogier heeft een opleiding in vormgeving gevolgd en Monique vertrekt vanuit een ruimtelijk beeldende achtergrond. In hun ontwikkeling wordt grafiek en de grafische werkplaats pas later ‘ontdekt’. Met digitaal gestuurde of met  handmatig vervaardigde middelen – van plotter tot stempel- wordt het platte vlak uitgedaagd en krijgt het dimensie.

Beide kunstenaars hebben elkaar eerder ontmoet tijdens het project ‘Ad Dekkers en het proces van het maken’ dat Grafein initieerde in het kader van Grafiek2019. In de duo-expositie laten zij werk zien dat in de publicatie ‘De Lijn Waaiert Uit’ (2021) is afgebeeld. Ook maken zij een nieuwe selectie waarbij spannende raakvlakken ontdekt kunnen worden.

De expositie is van 15 t/m 30 oktober 2021 te bezoeken op
donderdag van 15-18 uur,
vrijdag t/m zondag van 12-18 uur.

Adres: Witte de Withstraat 32a Amsterdam
In de omgeving: betaald parkeren m.u.v. zondag. OV halte Witte de Withstraat (tram 7 of 17)

Het affiche voor deze tentoonstelling is gemaakt door Paco Kamil

Persbericht van de MLB galerie