IPMAP 2024 The future of our planet

Open Call

Als vervolg op de IPMAPprojecten van 2021, 2022 en 2023 nodigt Grafein je dit jaar uit om deel te nemen met het IPMAP 2024 project ‘The future of our planet’.

Grafein sluit met dit project aan bij de tentoonstelling  ‘AWARENESS: a matter of time’ in het Markiezenhof in Bergen op Zoom dat werk laat zien  van de Belgische fotograaf en EU climate pact ambassador Christian Clauwers en andere kunstenaars.

Stijging van de zeespiegel, klimaatverandering, overstroming, droogte, veranderende ecosystemen, biodiversiteit, ecologische voetafdruk, oorzaken en gevolgen, toekomstdromen en activisme spelen allemaal een rol bij de toekomst van onze planeet.

Grafein wil graag een bijdrage leveren aan het in beeld brengen van de gevolgen van klimaatverandering en stappen die we kunnen zetten in de richting van een meer duurzame wereld. We hopen dat dit project je inspireert om ook de lichtpuntjes te laten zien die er zijn.

Met geselecteerde prenten-op-briefkaartformaat van kunstenaars uit Nederland, Europa en andere delen van de wereld richt Grafein de tentoonstelling in de Tuinzaal van Het Markiezenhof in.

Reglement IPMAP 2024
(PDF download)

Om misverstanden te voorkomen hebben we de regels voor deelname hieronder genoemd.

 • Het papierformaat van de prent is 10×15 cm of 15×10 cm
 • Het werk kan al dan niet in oplage gemaakt worden
 • Alle grafische technieken zijn toegestaan, evenals een grafische techniek in combinatie met andere technieken
 • Alle prenten met thema’s die verwant zijn aan klimaatverandering en verduurzaming kunnen worden ingezonden. Als je wilt kun je ook een korte tekst sturen over je prent.
 • Voordat je het werk opstuurt ontvangen wij graag een goede foto (max. 2 MB) op expo@grafein.nl
 • Op de achterzijde van de prent -of separaat- vermeld je de titel, techniek(en), je naam en e-mailadres. De bovenkant van de prent geef je aan met een pijltje ↑.
 • Iedereen kan een afbeelding van de prent zelf op Instagram plaatsen met  @grafein_grafiek en
  #IPMAP2024
  #grafeinproject
  #printmaking
  #climatechange
  #sustainability
  #futureofourplanet
  en eigen hashtags
 • Voor de tentoonstelling maakt Grafein een selectie uit de ingezonden prenten
 • De tentoonstelling vindt plaats in de Tuinzaal van Het Markiezenhof in Bergen op Zoom van 7 juli t/m 27 oktober 2024
 • De werken in de tentoonstelling worden opgenomen in een gedrukte catalogus
 • Om in aanmerking te komen voor selectie willen we de prenten voor 25 mei 2024 ontvangen op het adres:
  Grafein t.a.v. Maja
  Parnassusweg 126
  1076 AT Amsterdam
 • Werken die na 25 mei 2024 binnenkomen, worden niet opgenomen in de selectie.
 • De ingezonden kunstwerken worden niet teruggestuurd. Ze worden beschouwd als schenking aan Grafein na beëindiging van het project.

Sluiting 25 mei 2024

Werken die na 25 mei 2024 binnenkomen, worden niet opgenomen in de selectieronde.

Disclaimer: de organisatoren behouden zich het recht voor ingezonden kunstwerken te weigeren, wanneer deze naar hun mening in strijd zijn met de regels of op andere gronden. Hierover kan niet gecorrespondeerd worden.

Tentoonstelling 14 juli – 27 oktober 2024

Van 14 juli tot en met 27 oktober 2024 is in het Markiezenhof in Bergen op Zoom de tentoonstelling AWARENESS: a matter of time  te zien.

“In een wereld waar we steeds meer beseffen hoe kwetsbaar onze planeet is, is het belangrijk om na te denken over hoe mens en natuur elkaar beïnvloeden. Duurzaamheid is dan ook een belangrijk thema voor ons [het Markiezenhof], Bergen op Zoom, Nederland en de wereld.