Markiezenhof Bergen op Zoom
AWARENESS: a matter of time 
The future of our planet

IPMAP 2024 The future of our planet

Als vervolg op de IPMAPprojecten van 2021, 2022 en 2023 organiseert Grafein dit jaar  het IPMAP 2024 project ‘The future of our planet’.

Grafein sluit met dit project aan bij de tentoonstelling  ‘AWARENESS: a matter of time’ in het Markiezenhof in Bergen op Zoom dat werk laat zien  van de Belgische fotograaf en EU climate pact ambassador Christian Clauwers en andere kunstenaars.

Stijging van de zeespiegel, klimaatverandering, overstroming, droogte, veranderende ecosystemen, biodiversiteit, ecologische voetafdruk, oorzaken en gevolgen, toekomstdromen en activisme spelen allemaal een rol bij de toekomst van onze planeet.


Grafein wil graag een bijdrage leveren aan het in beeld brengen van de gevolgen van klimaatverandering en stappen die we kunnen zetten in de richting van een meer duurzame wereld. We hopen dat dit project je inspireert om ook de lichtpuntjes te laten zien die er zijn.

Met geselecteerde prenten-op-briefkaartformaat van kunstenaars uit Nederland, Europa en andere delen van de wereld richt Grafein de tentoonstelling in de Tuinzaal van Het Markiezenhof in.

Tentoonstelling 12 juli – 27 oktober 2024

Van 12 juli tot en met 27 oktober 2024 is in museum het Markiezenhof in Bergen op Zoom de tentoonstelling AWARENESS: a matter of time  te zien.

“In een wereld waar we steeds meer beseffen hoe kwetsbaar onze planeet is, is het belangrijk om na te denken over hoe mens en natuur elkaar beïnvloeden. Duurzaamheid is dan ook een belangrijk thema voor ons [het Markiezenhof], Bergen op Zoom, Nederland en de wereld.

De tentoonstelling The Future of Our Planet in de Tuinzaal van het Markiezenhof is een paralleltentoonstelling die deel uitmaakt van het tentoonstellingsthema.

De deelnemers

Markiezenhof, Steenbergsestraat 8, 4611 TE Bergen op Zoom
Openingstijden en prijzen

Dinsdag tot en met zondag van 11 – 17 uur.
Het Markiezenhof is een museum en niet voor iedereen gratis toegankelijk.

Kinderen 0 t/m 5 jaar

€0.00

Kinderen 6 t/m 17 jaar & personen met een fysieke beperking

€6.50

Gratis entree voor de deelnemers die in de tentoonstelling zijn opgenomen.
Ook voor bezoekers met Museumkaart/ICOM kaart, Rembrandtkaart, Vriendenloterij VIPkaart*

€0.00

CJP (Cultureel Jongeren Paspoort)

€11.50

Vanaf 18 jaar**

€13.50

* Per kortingspas kun je één gratis ticket aanschaffen.

** Tegen vol tarief ontvang je per ticket één consumptiemunt die je kunt inruilen voor een gratis koffie, thee of fris in het museumcafé.

Opening en catalogus

(bericht dd 20 juni 2024)
 
Opening

Er is een opening voor genodigden op 11 juli ’s avonds. De Grafeintentoonstelling in de Tuinzaal  is op 11 juli ook ’s middags al te bezoeken. Het bestuur van Grafein is vanaf 15.00 uur aanwezig. Het museum sluit om 17.00 uur.

 

Als je graag bij de officiële opening ’s avonds aanwezig wil zijn, kun je een e-mail sturen naar expo@grafein.nl.

 

Catalogus

Ook dit jaar verschijnt er weer een catalogus op A4 formaat.
De indeling van de catalogus is in volgorde van de panelen in de tentoonstelling. Bijzonder bij deze editie zijn de teksten van deelnemers over hun ingezonden werk en het thema. In de Nieuwsbrief van juli volgt meer informatie over de bestelwijze. De catalogus is ook te koop in het Markiezenhof.