Publicatie: Graphic Transformations

Graphic Transformations

Publicatie met werk van Nederlandse en Bulgaarse grafici, een uitgave van de universiteit van Sofia in samenwerking met Maria Kapteijns, bestuurslid van Grafein.

Grafein is in 2019 gevraagd een selectie van Nederlandse grafiek samen te stellen voor deelname aan de tentoonstelling Graphic Transformations in de Alma Mater galerie van de universiteit van Sofia.
We sluiten daarbij aan bij het gelijknamige project Graphic Transformations, dat al enkele jaren loopt, waarin het gebruik en de rol van de computer in hedendaagse grafiek centraal staat. Elk jaar wordt hiervoor een ander land uitgenodigd en voor 2020 was dat Nederland. Snezhina Biserova, graficus en docent aan de universiteit is de curator.

Door corona is de expositie een jaar uitgesteld en is voor 2020 gekozen voor een publicatie in boekvorm en online. Deze publicatie Graphic Transformations, Prints and Artist’s Books from Bulgaria and the Netherlands komt binnenkort uit.

Nederlandse deelnemers: Astrid Florentinus, Francine Steegs, Guido de Boer, Inge van den Thillart, Joyce Ennik, Maria Kapteijns, Peter Kalkowsky, Rogier Arents, Rutger Paulusse.

De Bulgaarse deelnemers: Alexandra Dimitrova, Alexandra Mladenova, Anna Tzolovska, Bouyan Filchev, Violeta Apostolova, Desislava Hristova, Dora Ivanova, Kalina Milanova, Krasimira Drenska, Laura Dimitrova, Maria Tselkinska, Nevena Nenova, Nikoleta Ivanova-Stoimirova, Regina Dalkalacheva, Snezhina Biserova, Sofia Popyordanova, Tseva Petrova.

Op de website van de universiteit van Sofia kun je hier meer over lezen.