Reglement Druk & Proef

 

Druk & Proef is een project voor alle Grafeinvrienden die grafiek maken.
In dit project worden deelnemers uitgenodigd een prent in oplage te maken om afdrukken onderling uit te wisselen en tentoon te stellen.

 1. Het thema van het project is Ontmoeting. Alle vormen van grafiek zijn toegestaan. De deelnemers maken werk in een oplage van 7 genummerde exemplaren.
 2. De buitenmaat van het papier is A4 (210×297 mm, met een marge van ±3mm). Daarbinnen staat het formaat van de afdruk zelf vrij. De werken mogen niet ouder zijn dan 2 jaar.
 3. Helene- en Tooropvrienden doen gratis mee. Veldhoenvrienden betalen €25 als bijdrage in de kosten van de organisatie van het project.
 4. De kunstenaars die willen deelnemen, melden zich uiterlijk 1 februari 2022  aan via info@grafein.nl. Zij krijgen een ontvangstbevestiging van deze vooraanmelding; er hoeft op dat moment nog geen werk of afbeelding van werk te worden ingezonden.
 5. De deelnemende kunstenaar:
  • Levert afdrukken van hetzelfde werk in een genummerde oplage van 7.
  • Signeert en nummert het werk.
  • Stuurt uiterlijk 15 augustus 2022  een afbeelding in hoge resolutie van het werk, met informatie over de titel van het werk, techniek etc. voor de catalogus en de tentoonstelling aan info@grafein.nl.
  • Ontvangt een map met 5 prenten van andere deelnemende kunstenaars en 1 exemplaar van het eigen werk (nummer 1/7). De verdeling van de prenten wordt door Grafein gedaan.
  • Ontvangt een catalogus met afbeeldingen en beschrijvingen van de werken van alle deelnemers.
  • Neemt met de Druk & Proef prent 2/7 (nr. 2 van de oplage) deel aan de verkooptentoonstelling in Kunstruimte De Melkfabriek in Den Bosch tijdens Grafiek2022, van 11 t/m 20 november 2022.
   De verkoopprijs per prent is €175 (inclusief eventuele BTW).
   Bij verkoop ontvangt de kunstenaar 70% (€122,50) en vindt 30% afdracht van commissie plaats.
 6. Over het inleveren van het werk voor de tentoonstelling worden nadere afspraken gemaakt. Eventuele verzendkosten zijn voor rekening van de deelnemer.
 7. De deelnemers ontvangen hun map met 6 prenten tijdens de tentoonstelling. Het is ook mogelijk om op eigen kosten de map per post te ontvangen.
 8. Het werk dat tentoongesteld wordt, blijft tot een half jaar na afloop van de tentoonstelling (20 mei 2023, onder voorbehoud) in het bezit van Grafein voor verkoopdoeleinden. De maker kan het werk daarna ophalen of laten verzenden op eigen kosten.
 9. Hoewel al het werk met de grootste zorg zal worden behandeld, aanvaardt Grafein geen aansprakelijkheid voor eventuele schade of verlies, niet tijdens transport en niet tijdens de tentoonstelling.
 10. De deelnemer geeft Grafein toestemming om afbeeldingen van het geaccepteerde werk eventueel te gebruiken voor promotionele doeleinden.

Stichting Grafein 9 december 2021