Kring Segers

Vernoemd naar Hercules Seghers (1589/1590-1638): schreef zelf zijn naam als Segers en schilderde, maar hield zich het liefste bezig met grafiek in allerlei vormen. Hij experimenteerde graag met alle aspecten van het grafische proces, vond een eigen manier voor kleurendruk uit en verwerkte de sporen van het etsen in het werk zelf. Niet voor niets was Rembrandt zelf een bewonderaar.

Deze vriendenkring is bedoeld voor grafische werkplaatsen, grotere kunstinstellingen, musea en kunstenaarsverenigingen met meer dan 25 leden. We maken afspraken op maat die voor beide partijen waarde toevoegen.


Wat krijg je als Segersvriend?

    • Je ontvangt als eerste de Grafeinbrief met nieuws over tentoonstellingen, ontwikkelingen, open calls en andere activiteiten op het gebied van grafiek.
    • Je kunt bij Grafein terecht voor advies op het gebied van subsidie voor grafiekactiviteiten en/of mogelijke samenwerkingspartners uit het grafiekveld.
    • De naam van de organisatie wordt op de website van Grafein vermeld met een korte beschrijving van de activiteiten en een link naar de eigen website.
    • Je krijgt een persoonlijke uitnodiging voor medewerkers / vertegenwoordigers voor de opening van iedere door Grafein en/of in samenwerking met andere partners gerealiseerde grafiektentoonstelling.
    • Je krijgt korting voor twee medewerkers / vertegenwoordigers op de entree van het Grafeingrafieksymposium.


Voor deze vorm van steun en samenwerking maken we speciale afspraken. Je kunt hiervoor contact opnemen met vriendencoördinator Joyce Gabeler om wensen en mogelijkheden te bespreken.


Onze Segersvrienden:

Wordt jij onze eerst Segersvriend?

Vriend worden?
Via onderstaand formulier kun je je aanmelden voor één van onze vier vriendenkringen.