De 3 Vriendenkringen

Kring Toorop

Vernoemd naar Jan Toorop (1858-1928) en dochter Charley Toorop (1891-1955): de kunstenaar Jan Toorop zette via zijn lithotechniek de art nouveau in Nederland op de kaart. Ook Charley Toorop maakte gebruik van deze techniek, zij ontwikkelde haar eigen sterke beeldtaal en werd één van de belangrijkste Nederlandse vrouwelijke kunstenaars.

Als Tooropvriend steun je Grafein met een bedrag per jaar, ontvang je enkele keren per jaar de Vriendenbrief, om je zo snel mogelijk op de hoogte te brengen van interessante (Grafein)grafiekactiviteiten en wordt je naam vermeld op de website met een link naar je eigen website.

Tentoonstellingen en soms ook andere (grafiek)activiteiten worden bij de Agenda op de website vermeld, als je informatie (tekstbestand) en beeldmateriaal (jpg  of png)  tijdig aanlevert.

Deelname aan de kring Toorop staat open voor:
  • individuele kunstenaars en grafiekliefhebbers
  • kleine galeries, stichtingen en kunstenaarsgroepen
  • kunstenaarsgroepen met meer dan 5 leden
Meer informatie staat onder de vriendenlijst.

Onze Tooropvrienden:

Tooropvriend –  individuele kunstenaars en grafiekliefhebbers

Als individuele Tooropvriend steun je Grafein met minimaal €50 per jaar, ontvang je enkele keren per jaar de Vriendenbrief, om je zo snel mogelijk op de hoogte te brengen van interessante (Grafein)grafiekactiviteiten en wordt je naam vermeld op de website met een link naar je eigen website. Tentoonstellingen en soms ook andere grafiekactiviteiten worden bij de Agenda op de website vermeld, als je informatie (tekstbestand) en beeldmateriaal (jpg  of png)  tijdig aanlevert.

Je kunt zonder extra kosten deelnemen aan Vriendenprojecten die Grafein minimaal eens per twee jaar organiseert, zoals Druk&Proef 2 in 2024.

Tooropvriend – kleine galeries, stichtingen en kunstenaarsgroepen

Kleine galeries, stichtingen en kunstenaarsgroepen kunnen Tooropvriend worden voor een basisbedrag van €75.

Afhankelijk van het aantal leden gelden er verschillende bedragen. Het basisbedrag is €75 voor een groep van 2-3 grafische kunstenaars, die ook individueel vermeld kunnen worden.

Als de groep uit meer dan 3 leden bestaat is het bedrag €20-€25 per persoon per jaar, afhankelijk van het aantal.
Het bedrag is voor een groep van 5 kunstenaars is bijvoorbeeld €105.

Je kunt zonder extra kosten deelnemen aan Vriendenprojecten die Grafein organiseert. Het collectief ontvangt 1 exemplaar van de catalogus zonder bijbetaling.

Bij deelname aan een Grafeinlezing, symposium of Masterclass, wordt elk collectief lid beschouwd als Tooropvriend.

Tooropvriend – kunstenaarsgroepen met meer dan 5 leden

Voor groepen die uit meer dan 5 leden bestaan kunnen afspraken op maat worden gemaakt, afhankelijk van het aantal leden. Je kunt hiervoor contact opnemen met Joyce Gabeler, penningmeester van Grafein. 

Tooropvriend – kunstenaarsgroepen met meer dan 5 leden

Voor groepen die uit meer dan 5 leden bestaan kunnen afspraken op maat worden gemaakt, afhankelijk van het aantal leden. Je kunt hiervoor contact opnemen met Joyce Gabeler, penningmeester van Grafein. 

Vriend worden?