Vriend worden?

Grafein heeft in 2022 samen met de inzet van heel veel individuele kunstenaars, collectieven, organisaties, sponsors en vrienden de triënnale Grafiek2022 georganiseerd. Een manifestatie waar we trots op zijn en die drie maanden lang een podium bood voor grafiek in brede zin.

Om verder te kunnen gaan met het enthousiast maken van mensen voor grafiek met zijn onuitputtelijke mogelijkheden en toepassingen, heeft Grafein meer nodig dan alleen projectsubsidies. Wij hebben vrienden nodig die ons financieel willen steunen en vrienden die ons praktisch willen steunen. En omgekeerd willen wij die vrienden steunen bij hun grafiekactiviteiten en -ideeën.

In 2025 vindt de triënnale Grafiek25 plaats.

De 3 Vriendenkringen

Om iedereen gelegenheid te geven zich aan te sluiten bij een Vriendenkring heeft het bestuur van Grafein drie kringen opgezet, met verschillende instapbedragen. Alle vrienden van Grafein ontvangen een speciale Vriendenbrief en worden doorgaans eerder op de hoogte gesteld van nieuwe projecten. Daarnaast heeft elke kring specifieke extra’s. In 2022 organiseerde Grafein bijvoorbeeld het project Druk & Proef voor haar vrienden en verscheen er een tentoonstellingscatalogus. Dit jaar was de tweede editie Druk & Proef 2. Stichting Grafein is een culturele ANBI-instelling. Dit houdt in dat giften aan Grafein fiscaal aftrekbaar kunnen zijn. Kijk voor meer informatie op de belastingdienst.

Kring Veldhoen

Vernoemd naar Aat Veldhoen (1934-2018): de eigenzinnige kunstenaar liet zien hoe het publiek op straat ook recht heeft op een stukje van wat hij ‘volksgrafiek’ noemde. Zijn inzet daarvoor is legendarisch, jarenlang reed hij met zijn bakfiets rond en verkocht zijn werk voor slechts 3 gulden per stuk.

Deelname aan de vriendenkring Veldhoen is mogelijk voor personen die Grafein een klein steuntje in de rug willen geven. De kosten bedragen €15 per kalenderjaar. Een hogere donatie is ook mogelijk: zie de kringen Toorop en Helene.

Wat krijg je als Veldhoenvriend?

  • Je ontvangt de Grafeinvriendenbrief met nieuws over projecten van Grafein
  • Je wordt uitgenodigd voor activiteiten speciaal voor Grafeinvrienden en/of je ontvangt reductie op deelnamekosten.
  • Grafein vermeldt je naam op de website bij de kring Veldhoen.

Onze Veldhoenvrienden:

Joke Apner

Cecile Bank

Marion Bouwhuis

Wilfred Braber

Edith Brouwer

Marja Dijkstra

Ineke Van Engelen

Peter Franssen

Ginny Goedkoop

Bert Hemsteede

Hans La Hey

Anita Van Hout

Gea Karhof

Peter Kooij

Claske Mekel

Saskia van Montfort

Nan Mulder

Aura Op den Camp

Noëlle Poiesz

Ankie Postma

Lies Prins

José Ritter

Lydia Roelofsen

Gerard van Santen

Henny Schaapman

Anneke Scholten

Lidy Schoonens

Ignace Schretlen

Joke Stapensea

Frans van der Veen

Kitty Verheul

Leonie Vollenberg

Trudie Wals

Riet Wullems

Vriend worden?
Vriend worden?